Is autoverzekering zonder check zonder check mogelijk?

autoverzekering zonder check

autoverzekering zonder check

Als je een nieuwe autoverzekering afsluit dan zal de verzekeraar altijd een check doen. Het gebeurt vrijwel nooit dat een autoverzekering zonder check plaatsvindt. Elke verzekeraar wil weten wat hij voor vlees in de kuip heeft bij een nieuwe klant. Zakt de moed je nu in de schoenen? Dat hoeft niet meteen hoor. Ook als je een registratie op je naam hebt staan is het mogelijk om een verzekering af te sluiten. Misschien niet bij elke maatschappij en tegen een lage premie. Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan dit artikel. We vertellen je alles over de mogelijkheden.

autoverzekering zonder check

Autoverzekering zonder check onmogelijk

Zoals we al hebben aangegeven, is een autoverzekering zonder check onmogelijk. Elke maatschappij zal kijken wat je geschiedenis is en of je overtredingen begaan hebt of premies niet hebt betaald. Ook kunnen ze zien of en hoe vaak je schade hebt geclaimd. Het is een basis actie voor het accepteren van een nieuwe klant. Stichting CIS is een database waar al die gegevens worden bijgehouden en waar ook al jouw gegevens zijn vastgelegd. CIS is vooral bedoeld om de verzekeraar te beschermen tegen fraude. Daarnaast is er een database die vastlegt hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd zodat aan de hand daarvan de premie kan worden bepaald.

Wat wordt er gecheckt voor autoverzekering

Een autoverzekering zonder check geeft weinig inzicht aan een verzekeraar. Daarom wordt er altijd gekeken of je een CIS registratie op je naam hebt staan. Die krijg je als je bijvoorbeeld een rijontzegging hebt gekregen omdat je onder invloed hebt gereden of meer dan 50 km te hard hebt gereden. Daarnaast wordt er vermeld of je een wanbetaler bent of zonder rijbewijs hebt gereden. Kort gezegd komen alle ernstige overtredingen als bestuurder van een auto in het systeem te staan. Dat is wettelijk zo geregeld en daar kun je niks tegen doen. Het enige dat je kunt doen is een registratie voorkomen.

Voorkom CIS registratie

Het voorkomen van een CIS registratie is het beste om een autoverzekering zonder check overbodig te maken. Als je niks op je kerfstok hebt, heb je niks te vrezen. Dat maakt het afsluiten van een verzekering het makkelijkste. Is het daarvoor al te laat dan kun je er vanaf nu wel voor zorgen dat je in de toekomst zonder gedoe een verzekering kunt afsluiten.

Mogelijkheden autoverzekering zonder check

De mogelijkheden om een autoverzekering zonder check af te sluiten of in ieder geval een verzekering waarbij de check geen reden is om je te weigeren zijn er gelukkig ook. Voor het geval je niet terecht kunt bij een reguliere verzekeraar kun je terecht bij speciale verzekeraars die je ook accepteren als een check er niet heel rooskleurig uitziet. Deze maatschappijen vragen over het algemeen wel een hogere premie. Daarbij kan het zijn dat je een eigen risico vooraf moet storten als je een WA-verzekering afsluit. Zo dekt de verzekeraar zich in tegen het risico dat jij met je meedraagt.