Bezwaar parkeerboete indienen, hoeveel kans maak je?

In heel wat steden in Nederland is het vandaag de dag helemaal geen pretje meer om er te moeten parkeren. Sterker nog, vaak zijn er helemaal geen parkeerplaatsen voorhanden. Dit kan er dan bijgevolg voor zorgen dat je genoodzaakt bent om je voertuig ergens te parkeren waar je volgens de lokale autoriteiten helemaal niet mag staan. Dit kan in de praktijk als gevolg hebben dat je geconfronteerd wordt met een boete voor foutief parkeren. Dat is vervelend, maar gelukkig niet onoverkomelijk. Je zou immers een bezwaar parkeerboete kunnen indienen. Alles wat je over dat bezwaar graag zou willen weten laten we je hieronder op deze pagina ontdekken.

bezwaar parkeerboete

Wanneer ontvang je een parkeerboete?

Het ontvangen van een parkeerboete is mogelijk wanneer er één van de vele verschillende vergrijpen zijn vastgesteld door bijvoorbeeld een agent in kwestie. In bepaalde steden waaronder in bijvoorbeeld Amsterdam wordt er ook gebruik gemaakt van zogenaamde scanauto’s. Het is dus in de praktijk absoluut niet zo dat het altijd zo is dat er een agent de overtreding of inbreuk moet hebben vastgesteld, integendeel. Ook wanneer er een scanauto voorbij is gereden die heeft vastgesteld dat je bijvoorbeeld niet hebt betaald voor een bovengrondse parkeerplaats of je ergens fout hebt geparkeerd kan je daarvoor een boete verwachten. In principe is het wel (zo goed als) altijd mogelijk om bezwaar parkeerboete aan te tekenen. 

Kan bezwaar parkeerboete aantekenen de moeite waard zijn?

Dat de mogelijkheid wordt aangeboden om bezwaar parkeerboete aan te tekenen hoeft in de praktijk niet automatisch te betekenen dat het ook interessant is om dat te doen. Dat is het gevolg van het feit dat er in bepaalde gevallen maar weinig discussie kan bestaan over de vastgestelde feiten. Het kan natuurlijk ook anders. Elk jaar opnieuw zijn er namelijk ook zeker heel wat parkeerboetes die worden uitgeschreven die helemaal niet terecht blijken te zijn. Heb ook jij een dergelijke boete in de bus ontvangen en kan je daar toch echt niet mee akkoord gaan? In dat geval is het mogelijk om een jurist voor jou een bezwaar parkeerboete in te laten dienen. Wanneer je bezwaar gegrond is zal je daardoor zomaar de opgelegde boete kwijtgescholden krijgen.

Wees jezelf bewust van de feiten

Bovenstaande informatie heeft duidelijk gemaakt dat een bezwaar parkeerboete aantekenen in de praktijk een absolute aanrader kan zijn. Dit echter wel op voorwaarde dat er op z’n minst twijfel bestaat over de vastgestelde feiten. Je dient jezelf dan ook altijd de vraag te stellen of het vergrijp waarvoor je een boete hebt ontvangen daadwerkelijk correct is of niet. Is dat het geval? Dan is het mogelijk dat het aantekenen van een bezwaar weinig verschil zal maken. Ben je er echter van overtuigd dat je helemaal geen fout hebt gemaakt en dat er bijgevolg sprake is van een vergissing van bijvoorbeeld de agent die de vaststelling heeft gedaan? In dat geval spreekt het voor zich dat het meteen een compleet ander verhaal wordt. Het aantekenen van een bezwaar kan in die situatie uiteraard in de praktijk ontzettend interessant blijken te zijn.Heb jij ook een verkeersboete gekregen? Maak dan gelijk bezwaar aan!